Ajankohtaista

Takaisin

Tehtaan sisäiset palvelut käytännössä – mitä Tarkkala puuhaa tehtailla?

Kuten usein toteamme: kun meitä ei tehtailla huomaa, olemme onnistuneet työssämme. Mutta mitä tehdaspalveluihin sisältyy ja millainen on tapamme työskennellä? Kuinka varmistamme asiakkaidemme tuotannon sujuvuuden ja Tarkkalan tarkat tehdaspalvelut? Tässä blogissa kerromme tehtaan sisäisistä palveluista käytännössä.

Tarkkalan tehtaan sisäiset palvelut: kurottaja

Mitkä tehdaspalvelut?

Tehdaspalvelut, tehtaan sisäiset palvelut, tehtaiden sisäinen logistiikka – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kaikki nämä viittaavat kuitenkin siihen, kuinka sahoilla sekä sellu- ja paperitehtailla hoidetaan sisäisiä prosesseja, kuten puun käsittelyä, lajittelua, varastointia ja kuljetusta. Tarkoituksena on pitää asiakkaan tuotanto pyörimässä moitteettomasti ja laittaa tavara kulkemaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Toimimme tällä hetkellä Vierumäellä ja Kissakoskella Versowoodin tehtailla sekä Rengossa Metsä Groupin tehtaalla.

Tehdaspalveluiden ansiosta asiakkaidemme ei tarvitse sitoa omia resursseja sisäisiin toimintoihin. Me hankimme ammattimaisen henkilökunnan tekemään hommia ja hoitamaan tavaran arvokkaana maailmalle aina Tarkkalan tarkkuudella – hyvällä porukalla ja toisiamme auttaen!

Kaikki lähtee liikkeelle suunnittelusta, kuorman vastaanottamisesta ja lajittelusta

Koska pyrimme olemaan asiakkaillemme mahdollisimman näkymättömiä, järjestämme toimintamme tehtailla aina asiakkaan toimintaan mukautuen. Arki tehtailla käynnistyykin sillä, että järjestämme työvuorot ja henkilöstömme sen mukaan, että asiakkaamme linjat voivat pyöriä heidän vuorokäyntinsä mukaisesti.

Kun toiminta saadaan pyörimään asiakkaan toiveiden mukaisesti, on itse tehdaspalveluiden arjessa ensimmäisenä tehtävänämme saapuneen puukuorman purku. Yleensä puut puretaan suoraan tukkilajitteluun, mutta jos tämä ei ole mahdollista, puretaan kuorma lajittelun läheisyyteen tai erikseen sille määriteltyyn paikkaan.

Rengossa ja Kissakoskella lajittelijoina toimii asiakkaan henkilökunta, mutta Vierumäellä meidän työntekijämme huolehtivat lajittelulinjan pyörittämisestä, tontille saapuvien puuautojen ohjeistamisesta, puuautoista lajitteluun purettavien kuormien kirjaamisesta asiakkaan järjestelmään sekä kontrollitukkien mittaamisesta.

Tehtaan sisäiset palvelut: kuorman purkuaAuton purkua Vierumäellä – Tukit puretaan autosta tukkilajitteluun. Autoilija ilmoittaa erätunnuksen sekä auton rekisterinumeron tukkilajitteluun. Kuormat lajitellaan tukkiröntgenin avulla eri sahausluokkiin.

Tukkikentän koneet – tukkilajittelun tukipilarit

Tukkikentällä toimivat koneet pitävät huolen siitä, että tukkilajittelussa on puuta koko ajan työstettävänä. Koneiden tärkeänä tehtävänä on myös linjan lokeroiden tyhjennys varastoon oikeille paikoilleen.

Siisti ympäristö helpottaa työntekoa ja vähentää tapaturmien ja vahinkojen todennäköisyyttä. Siksi jokaiseen tehdaspalvelusopimukseemme sisältyy piha-aluiden koneellinen kunnossapito. Keväisin tämä tarkoittaa pihojen ja kulkuväylien harjausta hiekoitushiekasta, talvella työ pitää sisällään pihojen aurauksen sekä hiekoituksen. Tukkikentän koneet huolehtivat myös tukkikentän yleisestä siisteydestä: kesällä kuorien putsaamisesta ja talvella alueen lumitöistä.

Teemme aina sopimuksen mukaiset työt omalla kalustollamme, joka on nykyaikaista ja vähäpäästöistä. Tehtaiden sisäisissä palveluissa toimivissa koneissamme on aina asiakkaan järjestelmät, joista nähdään lajittelulokeroiden numerot sekä varastopaikat – pelkästään oman ulkomuistin varassa ei siis olla.

> Lue lisää kalustostamme

Pihakone tehdaspalveluissa pitää alueen siistinäPihakone (Vierumäki) – urakoitsijan vastuulla on huolehtia erilaisista siivoustöistä tontilla: ympärivuotisesti tehdään varastohallien harjauksia, keväisin kulkuväylien harjaukset hiekoitushiekasta, talvella lumi- ja hiekoitustöistä.

Trukit astuvat kuvaan, kun tukit on sahattu sahatavaraksi

Trukkitöidemme laajuus vaihtelee jonkin verran eri tehtaiden välillä – esimerkiksi Vierumäellä trukit käsittelevät tavaraa hyvin monessa eri prosessin vaiheessa aina kuivauksesta varastointiin. Rengon tehtaalla sen sijaan trukkimme saattavat käsitellä pakettia vasta siinä vaiheessa, kun sahatavara tulee paketeissa tasaamolta, jonka jälkeen valmis tavara siirretään varastoon ja sieltä autoihin. Kissakoskella trukkipuolen tehtäviä hoidetaan myös pienemmillä pyöräkoneilla. Esimerkiksi sahasta ulostulevien rimakuormien tyhjennys, kuivien rimakuormien siirto tasaamolle ja tarvittaessa myös valmiiden sahatavarapakettien siirto varastoon kuuluvat näiden tehtäviin. Kuten voi huomata, tehdaspalvelut mukautuvat aina hyvin asiakkaan omiin tarpeisiin.

Trukin kuljettaminen ei myöskään ole pelkkää koneella ajamista, sillä kuljettajien tulee siirtää paketit myös virtuaalimaailmassa oikeaan paikkaan. Tietojärjestelmät helpottavat kuljettajia pakettien löytämisessä, sillä varastojen koot voivat vaihdella eri tonteilla muutamasta tuhannesta jopa useampaan kymmeneen tuhanteen kuutioon. Paketteja voi olla myös kymmeniä tuhansia kappalemääräisesti.

Tukinlajittelua Vierumäellä tehtaan sisäisissä palveluissaTukinlajittelua Vierumäellä

Meidän kuljettajamme vastaavat jokaisella tontilla pakettien lähettämisestä eli he keräävät kuormat valmiin tavaran varastosta asiakkaalta saatujen ohjeiden mukaisesti, lastaavat paketit autoon sekä tekevät myös rahtikirjat. Rengossa sekä Vierumäellä tehtävänämme on myös huolehtia autojen tilaamisesta sitä mukaa kun tavaraa valmistuu linjalta – tämä vaatii hyvää suunnittelua sekä yhteistyötä asiakkaan suuntaan, jotta autoja ei tilata liian aikaisin odottamaan eikä toisaalta tavaraa pidetä turhaan tontilla.

Sahatavarakuorman lastausta Kissakosken tehtaallaSahatavarakuorman lastausta Kissakoskella

Kaipaatteko yksilöllisesti räätälöityjä tehdaspalveluita tehtaallenne? Käy tutustumassa tehdaspalveluihin vielä lisää palvelusivuillamme tai ota suoraan yhteyttä!