Referenssit

Takaisin

Versowood: “Tarkkalan tehdaspalvelut ovat laadukkaita ja luvatusta pidetään kiinni”

Tarkkala valikoitui tehdaspalveluiden kumppaniksi pitkän yhteisen kokemuksen perusteella

Versowood Oy on Heinolan Vierumäellä päätoimipaikkaa pitävä puunjalostusyritys, joka on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja. Jo vuosikymmeniä jatkuneen kuljetusyhteistyön jatkumoksi Tarkkala on vastannut vuodesta 2022 sekä Versowoodin Kissakosken- että Vierumäen tehtaiden sisäisistä tukki- ja trukkipalveluista. Tähän on sisältynyt puun ja sahatavaran käsittelyä ja lajittelua. Lisäksi yhteistyöhön on kuljetuspalveluiden osalta kuulunut sahan sivutuotteiden ajoa Versowoodin asiakaslaitosten tehtaille.

– Olimme hyvin otettuja, kun Versowood pyysi tarjousta tehdaspalvelutöihin. Tämä oli meille iso harppaus, toteaa Tarkkalan toimitusjohtaja Petri Tarkkala yhteistyön aloittamisesta.

Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo, että pitkä yhteinen historia kuljetusten puolella edesauttoi yhteistyön aloittamista myös tehdaspalveluiden puolella:

– Tarkkala oli tuttu toimija ja tiesimme, ketä olimme valitsemassa. Tarkkala on eteenpäin menevä ja kehittyvä yritys ja hyvä vuoropuhelu välillämme oli jo olemassa.

– Kun Tarkkala valittiin tähän yhteistyöhön, niin odotusarvo oli, että homma toimii niin kuin on toiminut aiemminkin kuljetuspuolella. Emme odottaneetkaan heiltä vähempää, jatkaa Kissakosken sahan tehdaspäällikkö Tuomo Leskinen.

Tarkkalan kalusto koostuu isoista trukeista, pyöräkuormaajista ja puukurottajista. Kalusto on tuoretta ja sitä huolletaan, jotta työn jälki olisi mahdollisimman hyvää ja jotta työntekijöillämme olisi mukavampaa työskennellä. Myös tällä oli merkitystä kumppanin valinnassa:

– Tarkkalalla on nykyaikainen ja moderni, kohtuullisen uusi kalusto. He myös huolehtivat henkilökunnasta ja kouluttavat heitä, perustelee Versowoodin sahojen tehdaspäällikkö Jari Väkeväinen.

Versowoodin kokemuksia Tarkkalan yhteistyöstä

Joustavuus, laadukas tekeminen ja luotettavuus ovat Versowoodin mielestä Tarkkalan vahvuuksia

Kerroimme tässä artikkelissa tunnelmia tehdaspalveluiden yhteistyön aloittamisesta Versowoodilla. Nyt, kun tehtaiden sisäisten palveluiden yhteistyötä on takana jo hieman pidempi pätkä, haluaa Versowood antaa Tarkkalalle kiitosta erityisesti avoimesta ja helposta keskusteluyhteydestä, luotettavuudesta, laadukkaasta palvelusta, nopeasta reagointikyvystä sekä hyvästä johtamisesta. Ville Kopra kertoo, että Tarkkalan kanssa on ollut helppoa tehdä yhteistyötä ja homma toimii:

– Toiminta on joustavaa, yhteistyöhenkistä ja helppoa. Perusasiat pyörii, mutta jos on tullut poikkeustilanteita tai tarve reagoida nopeasti, on Tarkkala ollut joustava ja reagointikyky nopeaa.

– Toiminta on laadukasta ja se, mitä Tarkkala tekee ja lupaa, niin tapahtuu. Tyytyväisiä ollaan, lisää Jari Väkeväinen.

Petri Tarkkalan mielestä yksi syy hyvään yhteistyöhön ja toimiviin tehdaspalveluihin on johtamis- ja yrityskulttuuri. Tarkkalan arvot toimivat työn taustalla suunnannäyttäjänä. Tuomo Leskinen antaakin kiitosta myös Tarkkalan tehdaspalveluiden johtoportaalle Kissakoskella:

– Itse olen arvostanut, että jos Tarkkalan kanssa on jotain sovittu, niin se on aina pitänyt. Voi luottaa, että homma toimii niin kuin on yhdessä määritelty. Yhteydenpito paikalliseen tiimiin on helppoa ja johdon puolella viestinvaihto toimii – aina saa vastaukset ja asioista pystytään sopimaan nopeasti. Kaiken lisäksi konekanta on kunnossa ja porukka on osaavaa. Se luo hyvät edellytykset urakoinnin onnistumiseen.

Tarkasti tehty työ on vähentänyt myös varastojen hävikkiä

Saumattoman yhteistyön lisäksi olemme onnistuneet pitämään huolta Versowoodin varastoista ja pienentämään sieltä syntyvää hävikkiä. Tämä on onnistunut järjestelmällisellä tekemisellä sekä pitämällä paikat siistinä työn lomassa.

– Varastojen siisteys ja järjestys on kehittynyt Tarkkalan työn myötä. Tätä kautta myös varastoissa tapahtuva hävikki on pienentynyt, kiittelee Jari Väkeväinen.

Niin Petri Tarkkala kuin Ville Kopra ovat yhtä mieltä siitä, että yhteistyö jatkuu ja toimintaa kehitetään jatkuvasti entisestään. Ville Kopra kiittää yhteistyöstä tähän asti ja nostaa esiin Tarkkalan kyvyn uudistua:

– Hyvin on mennyt ja menee edespäinkin. Meillä on ollut tiivis yhteistyö ja vuoropuhelu, jonka kautta toiminta kehittyy. On hyvä, että urakoitsija kehittyy myös omalta puoleltaan ja kalusto pysyy kunnossa. Tänä päivänä on tärkeää, että pysyy ajan hermolla. Vastuullisuus ja kestävyys on tärkeää myös meille.

Käy tutustumassa tehdaspalveluihimme!