Ajankohtaista

Takaisin

Arkea Tarkkalalla: Matias Kulhorannan polku on kulkenut auton ratista esihenkilöksi ja ajojärjestelijäksi

Työntekijät ovat Tarkkalalla avainroolissa, ja ilman heitä arjen peruspeli ei rullaisi. Ammattitaitoiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat Tarkkalan työyhteisön ja tulevaisuuden menestyksen ydin – arjessa mennään ihminen, ei firma edellä.

Matias Kulhoranta – auton ratista ajojärjestelijäksi

Matias Kulhoranta on työskennellyt Tarkkalalla pian viisi vuotta. Ensin hän oli kuljettajana pari vuotta, kunnes siirtyi ajojärjestelyn puolelle. Kulhoranta työskentelee myös yhtenä Tarkkalan autokuljetusten esihenkilöistä Riihimäellä.

Tarkkalassa Kulhorannan huomion kiinnitti yrityksen hyvä maine kuljetusalalla, pitkät juuret ja vakaus työnantajana sekä laadukas kalusto ja autot tien päällä. Myös omalla perheenjäsenellä oli osuutta asiaan.

– Velipojan perässä tulin tänne aikoinaan, ja olimme ajopari pari vuotta. Sitten tuli mahdollisuus hakea ajojärjestelijäksi, ja minut valittiin hommaan. Nyt minulla on vastuullani myös noin 20 kuljettajan porukka, jonka esihenkilönä toimin kokoaikaisesti.

Toimiva tiimi ja yhteistyö auttavat onnistumaan

Kulhoranta nauttii työstään ja sen joustavuudesta. Hän kokee olevansa työpaikassa ja työnkuvassa, jossa viihtyy pitkään. Ajojärjestelijän ja esihenkilön työhön kuuluu välillä hektisyyttä ja vauhtiakin, mutta tiimi auttaa onnistumaan ja työkaverilta saa aina apua tarvittaessa.

– Meillä on niin loistava tiimi tuossa, ja kukaan ei ole yksin asioiden kanssa. Esimerkiksi päivystävää työntekijää autetaan aina, ja hoidamme asiat yhdessä niin, että arjen peruspeli pyörii.

Kulhorannan tyypillinen työpäivä pitää sisällään esimerkiksi paljon puheluita, asioiden järjestelemistä, työvuorolistojen laatimista ja sähköposteja asiakkaille. Työviikot rytmittyvät niin, että yksi viikko on toimistoaikaa kello 8–16 välillä, yksi viikko päivystystä, ja sen jälkeen yksi viikko vapaata.

Päätyön vastapainona Kulhoranta tarttuu edelleen mielellään auton rattiin ja auttaa työkavereita ruuhkajaksoilla. Hänestä se on myös tärkeä mahdollisuus ylläpitää ymmärrystä siitä, mitä kentällä tapahtuu ja millaista arki siellä on.

– Edelleen tykkään tosi paljon käydä ajamassa. Se on mukavaa vaihtelua ja vastapainoa toimistotyölle. On mahtavaa laittaa radio soimaan kovalle tai puhua kaverin kanssa puhelimessa ajon lomassa.

Esihenkilöllä tärkeä rooli siinä, että arvostus ja myönteinen palaute näkyvät arjessa

Esihenkilönä Matias Kulhoranta pyrkii olemaan joustava, reilu ja helposti lähestyttävä, ja hän nauttii olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

– Esihenkilönä tiedän ja tunnistan, että kannustamisella ja myönteisellä palautteella on arjessa iso merkitys työntekijöiden hyvinvoinnin ja arvostuksen kokemuksille. Tässä haluan kehittyä koko ajan. Tuleehan sitä itsellekin hyvä mieli, kun saa myönteistä palautetta. Silloin tietää, että on tehnyt hommat oikein, Kulhoranta toteaa.

Kuljettajien kannalta hän pyrkii ennakoimaan ja suunnittelemaan ajot ja vuorot etukäteen sekä varmistamaan vapaatoiveiden toteutumisen jokaiselle, mutta aina se ei luonnollisesti ole mahdollista. Tärkeää on, että ylläpitää tasapainoa ja ymmärtää yhteyden työntekijäkokemuksen ja asiakaskokemuksen välillä.

– Kuljettajat ovat joustaneet hienosti, ja olemme myös pystyneet joustamaan asiakkaiden suuntaan ja vastaamaan heidän toiveisiinsa.

Vapaa-ajalla Kulhorannan löytää rakkaan harrastuksensa salibandyn parista. Salibandy on Kulhorannalle henkireikä, ja hän on harrastanut lajia jo 20 vuotta. Hän on erittäin kiitollinen työkavereilleen ja työnantajalleen, ettei uran aikana ole jäänyt yksikään peli välistä.

– Kun vedät pukuhuoneessa joukkueen vermeet päälle ja lähdet pelaamaan kavereiden kanssa, unohtuu ympäriltä hetkeksi kaikki muu.