Ajankohtaista

Takaisin

Arkea Tarkkalalla: Onni Penttilä arvostaa kuljettajan työn rentoutta, laadukasta kalustoa ja samanhenkisiä työkavereita

Työntekijät ovat Tarkkalalla avainroolissa, ja ilman heitä arjen peruspeli ei rullaisi. Ammattitaitoiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat Tarkkalan työyhteisön ja tulevaisuuden menestyksen ydin – arjessa mennään ihminen, ei firma edellä.

Arkea Tarkkalalla: Onni Penttilä

Onni Penttilä on työskennellyt Tarkkalalla kuljettajana elokuusta 2022 alkaen, ja on siis työyhteisön uusimpia vahvistuksia. Penttilän asemapaikka on Rengossa ja alalla hän on ollut 8 vuotta. Työssään hän kuljettaa metsäteollisuuden sivutuotteita sekä bio- ja kierrätyspolttoaineita.

– Ensimmäisten kuukausien fiilikset on, että homma on ollut sellaista mitä osasin odottaakin. Joustavaa, sopivan rentoa ja ajaa saa. Kaikin puolin jees!

Tarkkalalle Onni Penttilä kertoo päätyneensä tuttujen suositusten kautta ja törmänneensä myös netissä yritykseen.

– Olin kuullut Tarkkalasta paljon hyvää työnantajana ja työpaikkana. Kaipasin uusia hommia, ja päätin laittaa hakemuksen. Lisäksi firman laadukkaat autot tuolla tien päällä kiinnittivät huomioni.

Työhön merkitystä ja hyvää fiilistä joustavuudesta

Onni Penttilän mukaan Tarkkalalla kuunnellaan työntekijöitä ja asiat pyritään aina ratkaisemaan joustavasti parhain päin.

– Kalusto on hyvää, ja laadukkailla autoilla on kiva ajaa. Me työntekijät emme myöskään ole numeroita paperilla, ja kaiken saa aina sovittua, jos tarvitsee sumplia vapaita tai tapahtuu jotain äkillistä. Minusta se on reilun työnantajan merkki, Penttilä toteaa.

Penttilän tyypillinen työviikko riippuu paljon siitä, missä vuorossa viikkoa ajetaan.

– Tällä viikolla olen tehnyt yövuoroa. Silloin koitan tietysti nukkua hyvät unet edes aamupäivään asti vähintään. Kahvia menee paljon!

Merkityksen tunnetta ja hyvää fiilistä Penttilä saa työssään ajamisen sopivasta väljyydestä. Hänen mukaansa esimerkiksi elintarvikeajoon verrattuna ajoaikataulut ovat joustavammat ja niihin pystyy hieman itse vaikuttamaan.

– Ajopäivä rytmittyy usein niin, että ensin on 2–3 tuntia ajoa, sitten tunti purkua, ja sitten taas ajetaan. Jos ajaisi esimerkiksi kuormia kauppoihin, olisi työn tahti vähän erilainen, kun siinä on mukana rullakot ja muut. Huoltoasemilla on kiva, kun tulee tuttuja vastaan ja samalla voi vaihtaa kuulumiset. Ei tarvitse ajaa nilkka syylärissä!

Työkaverit, harrastukset ja Lappi tuovat hyvinvointia ja jaksamista arkeen

Penttilä kuvaa Tarkkalan työyhteisöä hyväksi ja työkavereiden kanssa on helppoa tulla toimeen. Usein heille tulee soiteltua ihan työajan ulkopuolellakin ja yhdessä saatetaan keksiä jotain tekemistä.

– Kuljettajan työssä on tärkeää myös huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta, kun esimerkiksi liikuntaa ei tule niin paljon itse työtehtävissä. Arjessa tulee käytyä esimerkiksi uimahallissa ja kuntosalilla, ja tätä itse asiassa firmakin tukee liikuntaseteleillä.

Työarjen ulkopuolella Penttilälle tasapainoa ja jaksamista tuovat myös jo perinteeksi muodostuneet reissut Lappiin kaveriporukalla kesäisin. Siellä kalastetaan ja nautitaan luonnosta. Lisäksi autot vievät ylimääräisen rahan ja vapaa-ajan.

– Jos en menisi Lappiin, niin asiat olisi huonosti. Sinne on vain mentävä, ja mieluiten pari kertaa vuodessa! Ja minulla on tosiaan yksi kesäauto, jota olen rakentanut tuossa kuin Iisakin kirkkoa useamman vuoden. Tavoite on, että saisin sen tulevana kesänä katsastettua ja ajoon – jää nähtäväksi, Penttilä kertoo.

Kiinnostaisiko sinua työ Tarkkalalla? Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihimme!