Referenssit

Takaisin

Helen: Biomassan kuljetus ja varastointi

Tarkkalan kuljetuskalustoa

Helen on yksi Suomen suurimmista energia-alan yrityksistä, joka tulee avaamaan uuden biolämpölaitoksen Vuosaareen vuonna 2022. 

Vuosaaren uuden biolämpölaitoksen pääpolttoaineena tullaan käyttämään metsätalouden sivutuotteena syntyvää metsähaketta, joka ei ole muutoin hyödynnettävissä. 

Helenin biopolttoaineasiantuntija Jari Stenvallin mukaan Tarkkala tulee auttamaan Heleniä sen käyttämän, kestävästi hankitun ja tuotetun metsähakkeen kuljetuksissa ja varastoinnissa

Luotettavia ja vastuullisia toimijoita

Helen on valinnut kuljetusalan kumppaneikseen luotettavia ja vastuullisia toimijoita, jotka ovat Tarkkalan tapaan valmiina kehittämään kuljetuskalustoaan ja viemään ajokilometrejään ympäristöystävällisempään suuntaan. 

”Kuljetuspuolella rullataan vielä pitkälle eteenpäin dieselillä ja ympäristötietoisuus alkaa vasta valua alalle”, Jari Stenvall toteaa. 

Siksi Stenvallin mukaan on ollut hienoa löytää kumppaneiksi Tarkkalan kaltaisia taloja, joiden kanssa he voivat yhdessä pienentää kuljetuksista aiheutuvia päästöjä sekä viedä Helenin hiilineutraaliustavoitteita ketjussa eteenpäin. 

85 prosenttia pienempi hiilijalanjälki

Tarkkala tulee käyttämään Helenin kuljetuksissa ainoastaan uusiutuvista raaka-aineista tehtyä dieseliä, joka on erinomainen vaihtoehto fossiiliselle polttoaineelle. 

Lisäksi Helenin ja Tarkkalan yhteisenä tavoitteena on, että tulevaisuudessa Tarkkalan kumipyörät kuljettavat Helenille metsähaketta biokaasuautolla. 

”Sen avulla voidaan pienentää autoilun hiilijalanjälkeä jopa 85 prosentilla”, Stenvall toteaa. 

Uutta ajattelua edustava biopolttoaineterminaali

Perinteisten kuljetuspalvelujen lisäksi Helen on vuokrannut Tarkkalalta käyttöönsä Riihimäellä sijaitsevan, uutta ajattelua edustavan biopolttoaineterminaalin.

”Tarkkala tarjoaa meille palvelupaketin, johon kuuluu loistavien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva, moderni terminaalialue sekä kaikki siihen liittyvät palvelut”, Stenvall kertoo. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Tarkkala hoitaa kaiken, mitä terminaalialueella tapahtuu. 

”Tarkkala varastoi tontille tulevat energiarangat sekä hakettaa ja toimittaa ne voimalaitokselle tarpeen mukaan”, Stenvall valottaa. 

Lisäksi palvelupakettiin kuuluu terminaalikentän ylläpito eli kaikki auraukset, hiekotukset ynnä muut toimet, joilla taataan alueen hyvä ja turvallinen toimintakunto. 

Merkittävä toimitusvarmuustekijä

Hyvin hoidettu, ulkopuolinen biopolttoaineterminaali on Helenille merkittävä toimitus- ja huoltovarmuustekijä, sillä sieltä on helppo saada lisäpolttoainetta tarpeen mukaan. 

”Tällä alalla tarvitaan nopeaa joustokykyä, sillä polttoainetarpeet voivat vaihdella nopealla aikataululla hyvinkin voimakkaasti. Luotan kuitenkin siihen, että joustava ja sanansa mittainen Tarkkala venyy meidän tarpeisiimme”, Stenvall summaa.

 

Helen logo

Tutustu Heleniin

Haluatko tietää lisää Tarkkalan Kuljetuksen palveluista ja kuinka palveluiden ulkoistamisesta voisi olla hyötyä yrityksellesi? Ota meihin yhteyttä!