Referenssit

Takaisin

Metsä Forest – Kuljetusalan kumppanuutta jo kolmannessa sukupolvessa

Tarkkalan rekka purkamassa kuormaa

Metsä Group -konserniin kuuluva Metsä Forest on yksityismetsien puukaupan markkinajohtaja Suomessa, joka tarjoaa metsänhoito- ja puukauppapalveluja metsänomistajille sekä puun ja puuenergian toimitusta niin Metsä Groupin tuotantolaitoksille kuin muille teollisille asiakkaille.

Hinta ja laatu kohdallaan

Metsä Groupilla ei ole omia koneita, vaan kaikki korjuu-logistiikkatyö on ulkoistettu pitkäaikaisille yhteistyökumppaneille, joilta yhtiö ostaa vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla hyvälaatuisia palveluja.

”Me emme juurikaan kilpailuta palveluja, vaan lähdemme siitä, että meillä on jo hyvät ja toimivat yhteistyökumppanit, joilla on hinta, laatu ja luotto kohdillaan”, Metsä Forestin tuotantojohtaja Hannu Alarautalahti kertoo.

Yksi Metsä Forestin pitkäaikaisista kuljetusalan kumppaneista on Tarkkalan Kuljetus, jonka kanssa yhtiö on tehnyt yhteistyötä jo 90-luvun alusta alkaen.

”Tällöin Tarkkalan Kuljetus kulki edellisen sukupolven ohjauksessa ja yhtiön nykyiset vetäjät leikkivät vielä
pikkuautoilla”, Alarautalahti muistelee.

Logistiikkaa Just-In-Time

Metsä Groupille logistiikan toimivuus on äärettömän tärkeää. Yhtiön tehtailla ei pidetä enää isoja varastoja, vaan tehtaiden raaka-ainevarastot ovat sivutuotteiden, kuten purun ja hakkeen, osalta sahoilla tai tien päällä yhteistyökumppaneiden autoissa.

”Hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanimme hoitavat kuljetukset kustannustehokkaasti oikeaan aikaan oikeaan paikkaan niin, että me voimme keskittyä rauhassa omaan ydinosaamiseemme”, Alarautalahti toteaa.

Toimivan logistiikan merkitys nousee usein myös arvoon arvaamattomaan, kun tehtaiden tarpeet muuttuvat, eikä aamulla useinkaan tiedetä, mitä päivä tuo tullessaan.

”Tämän päivän logistiikka toimii Just-In-Time – ja siksi me tarvitsemme rinnallemme Tarkkalan Kuljetuksen kaltaisia huippuyhteistyökumppaneita, jotka pystyvät joustamaan ja toimimaan luotettavasti, vaikka kuljetusvirtoja ohjaillaan usein nopealla aikataululla hyvinkin voimakkaasti”, Alarautalahti kertoo.

Hallittu ja onnistunut sukupolvenvaihdos

Hannu Alarautalahden mielestä Tarkkalan Kuljetuksen vahvuuksia ovat luotettavuus, kustannuskilpailukyky, monipuolisuus, innovatiivisuus sekä viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: hallittu ja onnistunut sukupolvenvaihdos.

”Urani aikana olen nähnyt huomattavasti enemmän epäonnistuneita kuin onnistuneita sukupolvenvaihdoksia”, Alarautalahti toteaa.

Tarkkalan Kuljetuksessa sukupolvenvaihdos on kuitenkin hoidettu Hannun mukaan hienosti. ”Tarkkalassa on osattu siirtää vastuuta ja löytää jokaiselle serkukselle hyvä ja luonteva rooli, jossa jokainen on oman alansa huippuasiantuntija. Tämä takaa innovatiivisen yrityshengen, sujuvan yhteistyön sekä monipuolisen osaamisen, joka näkyy yhteistyökumppaneille asti.”

Metsä Group logo

Tutustu Metsä Forestiin

 

Haluatko tietää lisää Tarkkalan Kuljetuksen kuljetuspalveluista ja kuinka meistä voisi olla hyötyä yrityksellesi? Ota meihin yhteyttä!