Ajankohtaista

Takaisin

Tarkkalalla mennään ihminen edellä

Kun Pekka Tarkkala vei vaimonsa Sirkan synnyttämään vuonna 1951, hän päätti ostaa itselleen salaa samalla reissulla ensimmäisen oman kuorma-autonsa. Tästä sai alkunsa Tarkkalan Kuljetus Oy, jota luotsaavat tänä päivänä kolmannessa sukupolvessa Pekan pojanpojat Antti, Mikko ja Petri Tarkkala.

”Tarkkalan autot on lastattu puulla alusta alkaen, sillä jo ensimmäisellä, synnytysreissulla ostetulla kuorma-autolla pappa kuljetti puuklapeja pitkin Suomen teitä”, kertoo Tarkkalan Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Petri Tarkkala.

Nyt 70 vuotta myöhemmin Tarkkalan Kuljetus luottaa edelleen suomalaiseen puuhun ja tarjoaa logistiikkapalveluja metsä- ja energiateollisuudelle. Perheyhtiön nykyaikaiset ja vähäpäästöiset kuorma-autot kuljettavat vuodessa noin miljoona tonnia sahojen sivutuotekuljetuksia sekä kierrätys- ja biopolttoaineita.

Tehdaskäyntejä autoille kertyy vuodessa noin 40 000.

Luotettavuus on kaiken A ja O

Logistiikkapalvelujen lisäksi Tarkkalan perheyhtiö tarjoaa asiakkailleen myös joustavia palvelukokonaisuuksia, jotka räätälöidään asiakkaille aina heidän tarpeidensa mukaan. Nämä kokonaisvaltaiset palvelupaketit pitävät sisällään esimerkiksi valvonta-, varastointi-, raportointi sekä tehdaspalveluja.

”Joustavat ja kustannustehokkaat palvelukokonaisuutemme takaavat, että asiakkaillamme on aina riittävä määrä oikeaa raaka-ainetta oikeaan aikaan käytettävissään. Näin tuotanto voi rullata keskeytyksettä ja asiakas voi keskittyä rauhassa ydinosaamiseensa”, toteaa Petri Tarkkala.

Tarkkalalla luotettavuus on kaiken toiminnan A ja O. Meille on tärkeää, että olemme sanamme mittainen kuljetusalan kumppani, joka pitää kiinni siitä, mitä on sovittu”, sanoo Petri Tarkkala.

Vakaa ja vakavarainen työpaikka

Tarkkalan Kuljetus Oy työllistää noin viisikymmentä ihmistä. Taloon on valittu hyviä ja ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on aito tekemisen meininki. ”Ihmisen ikä tai työkokemus ei ole meillä se ratkaisevin tekijä, sillä tämä työ tekijänsä opettaa, jos asenne on kohdallaan”, toteaa Petri Tarkkala.

”Työntekijät ovat meillä avainroolissa – me emme pärjäisi ilman heitä”, toteaa Tarkkala. ”Vastavuoroisesti me tarjoamme työntekijöillemme vakaan ja vakavaraisen työpaikan, jossa työtä riittää – kiitos hyvien ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden”, jatkaa Petri Tarkkala.

Joustava ja reilu meininki

Tarkkalan Kuljetuksen nykyaikaiset autot huolletaan ja pidetään hyvässä kunnossa, mikä takaa kuskeille mukavat työskentelyolosuhteet. Pienen perheyhtiön etu on myös se, että päätökset tehdään notkeasti pienellä porukalla, eikä euro ole kaikissa asioissa pääkonsultti. ”Pyrin ylläpitämään meillä joustavaa ja reilua meininkiä, jossa mennään ihminen edellä”, sanoo Petri Tarkkala.

”Uskon, että niin metsä vastaa kuin sinne huutaa: jos yritys kuuntelee ja joustaa ihmisen tarpeiden ja tilanteiden muuttuessa, niin vastaavasti myös työntekijä voi joustaa, jos yrityksen tai asiakkaiden tilanne sitä joskus vaatii”, toteaa Petri Tarkkala lopuksi.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut työpaikasta Tarkkalalla.