Ajankohtaista

Takaisin

Arkea Tarkkalalla: Sari Väisänen on kuljetusalan konkari, jonka päiviin iloa tuovat työkaverit ja kunnon kalusto

Työntekijät ovat Tarkkalalla avainroolissa, ja ilman heitä arjen peruspeli ei rullaisi. Ammattitaitoiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat Tarkkalan työyhteisön ja tulevaisuuden menestyksen ydin – arjessa mennään ihminen, ei firma edellä.

Sari Väisänen

Sari Väisänen työskentelee Tarkkalalla konttiauton kuljettajana Järvelässä, Kärkölässä. Hän päätyi Tarkkalalle vuonna 2020 yritysoston myötä. Sari on kuljetusalan rautainen ammattilainen – kokemusta erilaisten rahtien kuljetuksista on jo 20 vuotta. Konttikuljetuksia hän on ajanut jo 10 vuotta ja ennen sitä kokemusta on kertynyt rahtiauton ratista.

– Minulla ei ole niin sanotusti verenperintöä kuljetusalalle. Taidan itse asiassa olla suvussamme ainoa, joka omistaa yhdistelmäajoneuvokortin. Alunperin olen kouluttautunut ravintolapuolelle, mutta ne hommat eivät enää innostaneet ja halusin vaihtaa alaa, hän kertoo.

Sari pitää kuljetustyön parhaina puolina yksin tekemistä ja työn itsenäistä otetta:

– Itsenäisyys on tämän työn tekemisessä mielestäni parasta, saa itsenäisesti touhuta ja mennä.

Työpäivät ajoittuvat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin. Sari kokee, että työn ja vapaa-ajan suhde on säännöllisen päivätyön myötä sopivassa tasapainossa. Viikonloppuisin aikaa jää pihatöille ja kohokohtina vuodessa ovat vaellusretket:

– Kerran vuodessa on odotettu pohjoisen reissu ja mahdollisuuksien mukaan teen pienempiä viikonloppureissuja luontoon retkeilemään.

Työkaverit ja toimiva, nykyaikainen kalusto tuovat työhön merkitystä

Kun on päivittäin koneiden kanssa tekemisissä, on niiden pelitettävä kunnolla – muuten työtä ei ole mukavaa tehdä. Lisäksi itsenäisessä työssä kohtaamiset työkavereiden kanssa korostuvat entisestään. Erityisesti Sarin päiviin iloa ja merkitystä tuovatkin työkaverit sekä hyvä kalusto:

– Työkaverit ovat iso osa työpäivää. Meillä on päivittäin tuttua vitsin heittoa ja hyväntahtoista naljailua puolin ja toisin, porukassamme vallitsee hyvä yhteishenki. Sen lisäksi, että olemme hyviä kuljettajia, olemme me kuskit myös hyviä tyyppejä.

– Koen, että hyvä yhteishenki kumpuaa esimerkiksi siitä, ettei aamuisin tarvitse miettiä kaluston kuntoa, olen joskus ollut sellaisessakin työpaikassa, missä aamuisin on hieman arveluttanut lähteä liikenteeseen.

Tarkkalasta yrityksenä hänellä on hyvää sanottavaa:

– Työkaverit ovat mukavia, kalusto on laadukasta ja siitä pidetään huolta. Ajojärjestely pelittää ja yhteys myös johtoportaan suuntaan toimii hyvin. Työntekijän näkökulmasta kaikki asiat hoituu ja jos on omia menoja, niitä pystytään järjestämään. Täällä on hyvä olla.

Haluaisitko sinä osaksi Tarkkalaa? Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihimme!